Części samochodowe z ASO SKODA

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • marynianka
    Classic
    • 2017
    • 1

aksia89, no wiesz ty wprawiona z tym frugo ja ostatnimi czasy nie pijam wiec nawet nie pytaj jaj poranek wyglądał masakra wiadro wody bym wypiła a głowa fiu fiu a z reszta nie ma o czym gadac ......

[ Dodano: Nie 22 Maj, 16 21:18 ]
    a Prezes52,nic mi nie wiadomo chyba zmienił na inna asystentkę :szeroki_usmiech
  • marynianka
    Classic
    • 2014
    • 2

Chciałabym przestrzec wszystkich użytkowników skody przed kupowaniem oryginalnych części w ASO SKODA!
    Oto moja historia. W styczniu zamontowałam w swojej skodzie octavi I (rocznik 2006) termostat wraz z obudową zakupiony w ASO SKODA w Warszawie na ul. Modlińskiej, ponieważ mechanik zdiagnozował wyciek płynu chłodzącego, termostat był sprawny, dlatego zostawiłam go sobie na wszelki wypadek. Niestety firma skoda wymyśliła że przy moim silniku mogę kupić sam termostat albo termostat z obudową za 500 zł - nie można kupić samej obudowy!
    Po miesiącu użytkowania nowy termostat przestał działać! Mechanik wymienił nowy termostat na stary fabryczny i jakie moje było zdziwienie wszystko było OK.
    W związku z powyższym złożyłam w ASO reklamację na niezgodność towaru z umową. Reklamacja została rozpatrzona negatywnie, ponieważ na termostacie był osad, który zdaniem ww. firmy zablokował mechanizm termostatu, pracownik SKODY jest chyba jasnowidzem bo zdiagnozował przyczynę usterki po obejrzeniu, bez żadnych badań, ekspertyz, czy przekazania części do fabryki. Chciałabym podkreślić, że ww. jasnowidz nie był w stanie wyjaśnić dlaczego termostat fabryczny działa. Płyn chłodzący był wymieniany kilka miesięcy przed wymianą termostatu. Ostrzegam wszystkich nie kupujcie oryginałów w SKODA!!!!!!!!
    Ja od tej pory tylko kupuje zamienniki i części fabryczne ze szrotu!

Komentarz

• miodowy
      Rider
      • 2015
      • 534

To że Ci nie uznali reklamacji na termostat nie powinno przekreślać kupna części z całego asortymentu.

Nie sądzę, żeby wszystko co tam sprzedają było niepewnej jakości...

It's nice to be important but more important is to be nice

Komentarz

• Czarna_LK
        RS
        • 2014
        • 2255
        • Octavia I combi (1U5)
        • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

marynianka, jak coś potrzebujesz szukaj na allegro lub u naszych forumowych dostawców.
        Octavia I FL kombi, 1.9 TDI 110 KM ASV, L&K
        http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=80299

_______
        Piotr

Komentarz

• marynianka
          Classic
          • 2014
          • 2

Tak zrobię. ASO SKODA straciło klientkę z całą pewności, nie mam już zaufania do jakości ich części. Jeżeli oryginalne części nadają się tylko do nowych samochodów to powinni to napisać Wielu znajomych mi mówiło, że fabryczne części są sto razy lepsze i trwalsze, tak więc stawiam na używane i zamienniki.

Komentarz

Pracuję...